Spanyol konyha a mindennapokra

La Tapita Blog

La Tapita Blog

Pollo en pepitoria

Csirke szószban - mit kezdjünk a sáfránnyal?

2015. szeptember 09. - La Tapita Blog

pollo_en_pepitoria_4.jpg

Kezdjük ott, hogy szósznak hívni a pepitoriát, az minden, csak nem valósághű. A "pepitoria" egy olyan szósz, ami főleg szárnyasokat kísér, a főszereplők pedig a főtt tojássárga és a mandula. A párom szerint ezt kötelező tunkolni. Esős napokon igazi "comfort food". Az igazán jó ebben a receptben, hogy képtelenség elrontani, álljatok neki bátran már holnap. 

Lássuk, hogy kerül az asztalra ez az étel.

Hozzávalók:

700 g csirkehús

200 g száraz kenyér

2 hagyma

1 gerezd fokhagyma

1 pohár jerezi bor (édes muskotály borral helyettesíthető)

50 g hántolt mandula

1 főtt tojás

1 babérlevél

2 evőkanál liszt

fél liter tyúkhúsleves

sáfrány

só, bors, olívaolaj

 

Elkészítés:

A mandulát, a felkockázott kenyeret és a megroppantott fokhagymát olívaolajon egy serpenyőben megpirítjuk. Amikor már a fokhagyma illatozni és a mandula barnulni kezd, levesszük a tűzről és egy mozsárba öntjük. Hozzáadjuk a sáfrányt és a tojássárgát, majd mindezt péppé zúzzuk. 

pollo_en_pepitoria_2.jpg

pollo_en_pepitoria_3.jpg

A hagymát szeletekre vágjuk, és egy serpenyőben olívaolajon dinszteljük. Még mielőtt a hagyma pirulni kezdene, a csirkehúst feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk, majd hozzáadjuk a hagymához. Pár percig pirítjuk. Beleöntjük a bort, nagy lángon felforraljuk és hagyjuk, hogy nagy része elpárologjon. Ekkor hozzáadjuk a tyúkhúslevest, az összezúzott pépünket és a babérlevelet. Kb. fél óráig főzzük, ekkorra a szósz krémes állagúvá válik.

Tálaláskor a főtt tojásfehérjét darabokra vágjuk, és ezzel díszítjük az elkészült ételt.

pollo_en_pepitoria_5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://latapita.blog.hu/api/trackback/id/tr437639174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása