Spanyol konyha a mindennapokra

La Tapita Blog

La Tapita Blog

Olivada

Olívabogyókrém

2016. január 03. - La Tapita Blog

Kezdjük az évet valami nagyon ütős ízorgiával! Van otthon egy zacskó vagy konzerv fekete olívabogyó? Akkor álljunk is neki ennek a krémes tapasnak. 5 perces recept. 

olivada2.jpg

Hozzávalók:

1 doboz vagy zacskó magozott fekete olívabogyó (kb. 200-300 gramm)

1 fokhagyma

1 nagy kanál kapribogyó

2 ajókafilé (ha lehetetlen küldetés az ajóka, sóval helyettesíthető)

bazsalikomlevél

kb. 1 deci olívaolaj 

Elkészítés:

Mozsárban vagy botmixer segítségével összezúzzuk a hozzávalókat (az olaj kivételével). Ha nem használunk ajókát, sóval könnyedén helyettesíthetjük. Lassan adjuk hozzá az olívaolajat, annyit, amennyit felvesz. Krémes, kenhető masszát kell kapnunk végeredményül.  

Ha a krémet leöntjük olívaolajjal, kb. két hétig eltartható üvegben a hűtőben. Le is lehet fagyasztani, de kiolvadás után fogyasszuk el. Egészen biztosan nem lesz gond a maradék krémmel, szendvicsbe, kenyérre fantasztikus, de a férjem legjobban egyenesen az üvegből szereti, önmagában. Vigyázat, nagyon könnyen függővé tesz!  

olivada1.jpg

Kövesd a blogot a facebookon is, nemsokára bemutatom, hogyan pácoljuk és tesszük el az olajbogyót. 

A bejegyzés trackback címe:

https://latapita.blog.hu/api/trackback/id/tr798229106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BHJ-962 2016.01.04. 18:36:44

Jónak ígérkezik,van is itthon egy zacskó fekete olívabogyó. A fokhagyma az egy gumóra vagy csak egy gerezdre értendő?
Köszi.

La Tapita Blog 2016.01.04. 18:37:42

Egy gerezd. Remélem ízleni fog.
süti beállítások módosítása