Kezdjük az évet valami nagyon ütős ízorgiával! Van otthon egy zacskó vagy konzerv fekete olívabogyó? Akkor álljunk is neki ennek a krémes tapasnak. 5 perces recept.
Hozzávalók:
1 doboz vagy zacskó magozott fekete olívabogyó (kb. 200-300 gramm)
1 fokhagyma
1 nagy kanál kapribogyó
2 ajókafilé (ha lehetetlen küldetés az ajóka, sóval helyettesíthető)
bazsalikomlevél
kb. 1 deci olívaolaj
Elkészítés:
Mozsárban vagy botmixer segítségével összezúzzuk a hozzávalókat (az olaj kivételével). Ha nem használunk ajókát, sóval könnyedén helyettesíthetjük. Lassan adjuk hozzá az olívaolajat, annyit, amennyit felvesz. Krémes, kenhető masszát kell kapnunk végeredményül.
Ha a krémet leöntjük olívaolajjal, kb. két hétig eltartható üvegben a hűtőben. Le is lehet fagyasztani, de kiolvadás után fogyasszuk el. Egészen biztosan nem lesz gond a maradék krémmel, szendvicsbe, kenyérre fantasztikus, de a férjem legjobban egyenesen az üvegből szereti, önmagában. Vigyázat, nagyon könnyen függővé tesz!
Kövesd a blogot a facebookon is, nemsokára bemutatom, hogyan pácoljuk és tesszük el az olajbogyót.