Spanyol konyha a mindennapokra

La Tapita Blog

La Tapita Blog

Tortilla de esparragos trigueros

Vadspárga tortilla

2016. április 24. - La Tapita Blog

Aki korán kel, spárgát lel… Ezen a héten sokat esett és napsütés is volt, így aztán várva vártuk a szombat reggelt, hogy elinduljunk a legjobb vadspárgagyűjtő helyeket felfedezni.  Egy erdőbe vezetett az utunk, és pár óra séta és keresgélés után egy nagy halom spárgával tértünk haza. És az egyik legjobb dolog, ami a friss vadspárgával történhet az az, hogy tortillát készítsünk belőle.

tortilla_de_trigueros2.jpg

Hozzávalók:

1 csomag (vad)spárga

4 tojás

2 kicsi burgonya

extra szűz olíva olaj

tortilla_de_trigueros1.jpg

A Spanyolországban található vadspárga színe változó, az élénkzöld és lilás árnyalatok között mozog. A termesztett spárgával ellentétben a növény általában vékony és hosszúra nyúlik. A szezon április közepétől május közepéig tart, ezalatt az egy hónap alatt mi, spárgakedvelők, a talajra szegezett tekintettel kutatjuk a jó lelőhelyeket. A vadspárgát nem kell megpucolni, csak vízben megmosni. A szárak fás részét le kell törni, a puha részt fogjuk felhasználni. A vadspárga legegyszerűbb elkészítési módja egy pár kanál olívaolajon kb. 2 percig pirítani, majd tengeri sóval meghinteni és lehet is tálalni. Annyira átütő és intenzív íze van, hogy minden más csak mellékszereplő lehet mellette.

Éppen ezért a mai tortillánknak is ez a csodás növény lesz a főszereplője.

tortilla_de_trigueros4.jpg

Elkészítés:

Megtisztítjuk a spárgát, majd kb. 4-5 centis darabokra feldaraboljuk. Egy kevés olívaolajon megpirítjuk.  Két kicsi burgonyát felszeletelünk és egy kevés sóval megfőzzük. Egy edényben felverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a spárgát és a burgonyát. Megsózzuk, óvatosan összekeverjük. Egy tapadásmentes serpenyőt felhevítünk pár csepp olajjal, majd beleborítjuk a tojásos-spárgás-burgonyás keveréket. Miután a serpenyőbe borítottuk, keverünk rajta néhányszor, majd elegyengetjük, és közepes lángon sütjük. A tortilla megfordítása a következőképpen történik: egy tányérral letakarjuk a serpenyőt (a tányér legyen nagyobb a serpenyőnél). Az egyik kezünk nyílt tenyérrel a tányért fogja, a másik a serpenyő nyelét. Egy nagyon határozott mozdulattal fordítsuk meg a serpenyőt, a tányér kerüljön alulra. Csúsztassuk vissza a tortillát a serpenyőbe, amíg a másik oldala is megsül. Melegen tálaljuk, cikkelyekre vágva.

tortilla_de_trigueros3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://latapita.blog.hu/api/trackback/id/tr18658108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2016.04.25. 18:41:39

Ez remek ötlet: kipróbálom, bár vad helyett csak piaci spárgához tudok jutni.
süti beállítások módosítása