Spanyol konyha a mindennapokra

La Tapita Blog

La Tapita Blog

Huevos rellenos

Töltött tojás

2016. május 14. - La Tapita Blog

A töltött tojás egy sokak által kedvelt gyorsan elkészíthető mentsvár váratlanul felbukkanó vendégek esetén. Ez a változat is kb. annyi türelmet igényel, míg a tojás megfő, a többi megy pikk-pakk. A tapas(z)talan konyhakedvelők is bátran nekiállhatnak, képtelenség elrontani és a maradék töltelék az utolsó kanálig el fog fogyni.

Persze lehetne habzsákba tölteni a krémet, petrezselyem szálat tenni a tojás tetejére, vagy szeletekre vágott olajbogyót, használhatnék házilag készült majonézt, tavaly befőzött paradicsompürét... és így tovább a végtelenségig. De minek? Gyorsan valami nagyon finomat; a tojás megfő, amíg lezuhanyzol.

huevos_rellenos2.jpg

Hozzávalók:

6 tojás

3 evőkanál majonéz

2 evőkanál sűrített paradicsom

1 tonhal konzerv

huevos_rellenos3.jpg

Elkészítés: 

A tojást sós vízben keményre főzzük. Közben elkészítjük a tölteléket, azaz összekeverjük a majonézt, paradicsomot és a tonhalat. Amikor a tojás megfőtt, megpucoljuk és hosszában kettévágjuk. A tojássárgákat kibújtatjuk és a töltelékhez keverjük egy kivételével. Egy kanállal a tojásfehérjékbe kanalazzuk a tölteléket és a maradék tojássárgát a tetejére morzsoljuk díszítésként. Lehet rögtön fogyasztani, de ha 15 percre hűtőbe tesszük, hidegen különlegesen finom.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://latapita.blog.hu/api/trackback/id/tr668716836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása