A töltött tojás egy sokak által kedvelt gyorsan elkészíthető mentsvár váratlanul felbukkanó vendégek esetén. Ez a változat is kb. annyi türelmet igényel, míg a tojás megfő, a többi megy pikk-pakk. A tapas(z)talan konyhakedvelők is bátran nekiállhatnak, képtelenség elrontani és a maradék töltelék az utolsó kanálig el fog fogyni.
Persze lehetne habzsákba tölteni a krémet, petrezselyem szálat tenni a tojás tetejére, vagy szeletekre vágott olajbogyót, használhatnék házilag készült majonézt, tavaly befőzött paradicsompürét... és így tovább a végtelenségig. De minek? Gyorsan valami nagyon finomat; a tojás megfő, amíg lezuhanyzol.
Hozzávalók:
6 tojás
3 evőkanál majonéz
2 evőkanál sűrített paradicsom
1 tonhal konzerv
Elkészítés:
A tojást sós vízben keményre főzzük. Közben elkészítjük a tölteléket, azaz összekeverjük a majonézt, paradicsomot és a tonhalat. Amikor a tojás megfőtt, megpucoljuk és hosszában kettévágjuk. A tojássárgákat kibújtatjuk és a töltelékhez keverjük egy kivételével. Egy kanállal a tojásfehérjékbe kanalazzuk a tölteléket és a maradék tojássárgát a tetejére morzsoljuk díszítésként. Lehet rögtön fogyasztani, de ha 15 percre hűtőbe tesszük, hidegen különlegesen finom.