Spanyol konyha a mindennapokra

La Tapita Blog

La Tapita Blog

Sorbete de limón y naranja

Citromos-narancsos szörbet

2015. december 06. - La Tapita Blog

sorbete2.jpg

A spanyol vasárnapi ebédek gyakori kísérője a citromszörbet. Éttermekben, egy sokfogásos lakoma után kancsókból kínálják, kedvünk szerint önthetünk magunknak. Általában megbolondítják valamilyen alkohollal. 

Legyen minden nap vasárnap! Ez a könnyed, pezsgő alapú szörbet feldobja a hétköznapokat. A karácsonyi készülődés kellő közepén, ezzel az egyszerűen elkészíthető itallal kényelmesen hátradőlhetünk a kanapén és ünnepi hangulatot varázsolhatunk. Te is megérdemelsz egy kis lazítást az év végi hajtásban, kedves Olvasó.

Hozzávalók:

90 g cukor

45 ml víz

1 dl száraz pezsgő

5 cl rum

2 dl narancslé

3 citrom leve

1 tojásfehérje

 

Elkészítés:

A cukrot a vízzel felforraljuk és addig kevergetjük, míg sűrű sziruppá válik. Félretesszük és hagyjuk, hogy kihűljön. Hozzáöntjük a narancs- és citromlét, elkeverjük. Hozzáadjuk a pezsgőt és a rumot. 

A tojásfehérjét habbá verjük, majd óvatosan beledolgozzuk narancsos-citromos lébe. Ne ijedjünk meg, tojásfelhők úsznak majd a felszínen, alul pedig folyékony lesz. Mehet a fagyasztóba. 

Két óra múlva kivesszük, összekeverjük. Ekkor már homogén, sűrű hab állaga lesz szörbetnek. Újabb két óra mélyhűtő és keverés után már fogyaszthatjuk is. Pezsgőspohárban, piros bogyós gyümölcsökkel, vagy mentalevéllel kínáljuk.

sorbete1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://latapita.blog.hu/api/trackback/id/tr908143788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása