Végre itt a tökszezon. Szeretnétek gyorsan egy finom és egészséges levest az asztalra varázsolni? Ez az igazán tökéletes választás. Ezt a gyönyörű sütőtököt egy nagyon kedves idős házaspártól kaptam ajándékba.. Csodaszép színe van, és nincs szükség tejszínre ahhoz, hogy igazán krémes állagú leves legyen belőle.
Hozzávalók:
1 sütőtök
2 kicsi burgonya
700 ml tyúkhúsleves alaplé
2 hagyma (nálam az egyik lila hagyma volt)
olívaolaj
só
fekete bors
sáfrány (elhagyható)
tökmag (a díszítéshez)
Az elkészítés nagyon egyszerű. Felkockázzuk a hagymát és kevés olívaolaj üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a kockára vágott sütőtököt és burgonyát, jól összeforgatjuk. Felöntjük a tyúkhúsleves alaplével. Sózzuk, borsozzuk. Én kb. 3 szál sáfrányt adtam hozzá, hogy feldobja az ízét.
Közepes lángon főzzük, kb. 20 perc után botmixerrel pépesítjük.
És ennyi. Ilyen egyszerűen készíthetjük el ezt a finom őszi levest. Egészséges, hamar kész, és csak egy pár hozzávalóra van szükségünk.