Spanyol konyha a mindennapokra

La Tapita Blog

La Tapita Blog

Crema de calabaza

Krémes sütőtökleves

2015. november 16. - La Tapita Blog

Végre itt a tökszezon. Szeretnétek gyorsan egy finom és egészséges levest az asztalra varázsolni? Ez az igazán tökéletes választás. Ezt a gyönyörű sütőtököt egy nagyon kedves idős házaspártól kaptam ajándékba.. Csodaszép színe van, és nincs szükség tejszínre ahhoz, hogy igazán krémes állagú leves legyen belőle. 

crema_de_calabaza1.jpg

Hozzávalók:

1 sütőtök

2 kicsi burgonya

700 ml tyúkhúsleves alaplé

2 hagyma (nálam az egyik lila hagyma volt)

olívaolaj

fekete bors

sáfrány (elhagyható)

tökmag (a díszítéshez)

 

Az elkészítés nagyon egyszerű. Felkockázzuk a hagymát és kevés olívaolaj üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a kockára vágott sütőtököt és burgonyát, jól összeforgatjuk. Felöntjük a tyúkhúsleves alaplével. Sózzuk, borsozzuk. Én kb. 3 szál sáfrányt adtam hozzá, hogy feldobja az ízét.

Közepes lángon főzzük, kb. 20 perc után botmixerrel pépesítjük.

És ennyi. Ilyen egyszerűen készíthetjük el ezt a finom őszi levest. Egészséges, hamar kész, és csak egy pár hozzávalóra van szükségünk.

crema_de_calabaza2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://latapita.blog.hu/api/trackback/id/tr108038848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása