A padlizsán karamellizált íze ellenállhatatlan. Ez az étel tökéletes húsok mellé kísérőnek, de önmagában is megállja helyét.
Néhány egyszerű hozzávaló, fél óra előkészítés és már süthető is a fincsi padlizsán tapas.
Hozzávalók:
Két testes padlizsán
Egy üveg világos sör (ne sajnáljuk, ettől lesz kellemesen kesernyés)
Liszt
Méz
Olívaolaj
Só
Elkészítés:
A padlizsánt megmossuk, majd felvágjuk hasábokra, mintha sült krumplit készítenénk. Egy mélytányérba tesszük a hasábokat és besózzuk. Negyed óra múlva levet ereszt, leöntjük, majd papírtörlővel megszárítjuk. Visszatesszük a hasábokat a tányérba es ráöntjük a sört. Újabb 15 percig állni hagyjuk.
A sört leöntjük a padlizsánról, papírtörlővel letöröljük róla a felesleges folyadékot. Lisztbe forgatjuk, és már mehet is a forró olajba sülni. Pár perc alatt aranybarnára sül, frissen egy picit megsózzuk, egy kis mézet csorgatunk rá.
A sör kesernyés íze és a méz édessége adja meg ennek az ételnek ezt a különleges ízt. Miután lisztbe forgattuk, lefagyasztható. Nem kell kiengedni sütés előtt, így aztán váratlan vendégek fogadására is alkalmas.