Spanyol konyha a mindennapokra

La Tapita Blog

La Tapita Blog

Berenjena frita

Sült padlizsán

2015. augusztus 20. - La Tapita Blog

berenjenas_fritas_3.jpg

A padlizsán karamellizált íze ellenállhatatlan. Ez az étel tökéletes húsok mellé kísérőnek, de önmagában is megállja helyét.

Néhány egyszerű hozzávaló, fél óra előkészítés és már süthető is a fincsi padlizsán tapas.

berenjenas_fritas_1.jpg

Hozzávalók:

Két testes padlizsán

Egy üveg világos sör (ne sajnáljuk, ettől lesz kellemesen kesernyés)

Liszt

Méz

Olívaolaj

 

Elkészítés:

A padlizsánt megmossuk, majd felvágjuk hasábokra, mintha sült krumplit készítenénk. Egy mélytányérba tesszük a hasábokat és besózzuk. Negyed óra múlva levet ereszt, leöntjük, majd papírtörlővel megszárítjuk. Visszatesszük a hasábokat a tányérba es ráöntjük a sört. Újabb 15 percig állni hagyjuk. 

A sört leöntjük a padlizsánról, papírtörlővel letöröljük róla a felesleges folyadékot. Lisztbe forgatjuk, és már mehet is a forró olajba sülni. Pár perc alatt aranybarnára sül, frissen egy picit megsózzuk, egy kis mézet csorgatunk rá. 

A sör kesernyés íze és a méz édessége adja meg ennek az ételnek ezt a különleges ízt. Miután lisztbe forgattuk, lefagyasztható. Nem kell kiengedni sütés előtt, így aztán váratlan vendégek fogadására is alkalmas.

 

berenjenas_fritas_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://latapita.blog.hu/api/trackback/id/tr57693326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása