Spanyol konyha a mindennapokra

La Tapita Blog

La Tapita Blog

Preñaitos de chorizo

Kolbászos töltött falatok

2015. október 11. - La Tapita Blog

Felejtsük el a borongós vasárnapot, mert itt jön egy igazi ízbomba! Pár egyszerű hozzávalóval és kevés munkával nemcsak a saját, de a család kedvét is feldobhatjuk egy szomorkás délutánon.

"Preñados" vagy "Preñaitos", azaz töltött kenyérszerű falatkák, amelyek közepén egy meglepetés kolbász vagy hurkafalatkával találkozunk. Én ehhez a recepthez egy picit csípős grillkolbászt választottam, de kolbász helyett használhatunk hurkát is.

 prenaitos1.jpg

Hozzávalók:

400 g liszt

200 ml víz

200 g kolbász

10 g friss élesztő

3 kanál olívaolaj (vagy kolbászzsír)

2 hagyma

csipet só

csipet pirospaprika

tojás

lilakáposzta

 

Elkészítés:

A hagymát vékonyan felszeleteljük és egy serpenyőben kevés olívaolajon üvegesre sütjük, majd a hagymát félretesszük, amíg kihűl. A kolbászt felszeleteljük és a hagyma olajában pirítjuk, amíg egy kis zsírt enged magából. Ezt a zsírt a tészta készítéséhez fogjuk felhasználni. 

Szobahőmérsékletű vízben elkeverjük az élesztőt, majd egy edényben összedolgozzuk a liszttel, sóval, csipet pirospaprikával és a kolbászzsírral. Addig gyúrjuk, amíg homogén és elasztikus masszát kapunk. Konyharuhával letakarjuk a masszát és meleg helyen fél órát pihentetjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és a sütőt előmelegítjük 180 fokra. 

Fél óra elteltével a masszát sodrófával kinyújtjuk kb. fél centiméter vastagságúra. Négyzeteket vágunk, minden négyzet közepére egy kis halom hagyma és egy darab kolbász kerül.  Kis csomagokat formálunk: a kolbász felé hajtjuk a négyzet két szemközti oldalát, majd a másik két oldalt, és a kis csomagot a szélekkel lefelé fordítjuk. A csomagokat tojással megkenjük. Kb. 20 percig sütjük. 

prenaitos2.jpg

 

A kész "preñaitos" mellé lilakáposztát kínálunk. 

prenaitos3.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://latapita.blog.hu/api/trackback/id/tr377956416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása