Spanyol konyha a mindennapokra

La Tapita Blog

La Tapita Blog

Gazpacho de nectarina

Barack gazpacho - Hogy jön a fokhagyma a barackhoz?

2015. július 27. - La Tapita Blog

gazpacho_nectarina_2.jpg

Az eredeti paradicsom gazpacho egy jó adag fokhagymát tartalmaz, de gyümölcsből készülő testvéréhez csak egy fokhagymát fogunk használni. A fokhagyma-barack kombináció nekem elsőre nagyon furcsán hangzott, de elég volt egy kanállal megkóstolnom ahhoz, hogy igazi nyári kedvencemmé váljon. Ráadásul pillanatok alatt össze tudom dobni. Az ecet és a fokhagyma kiemeli a gyümölcs friss ízét, forró napokra ajánlom. Mindenképp hűtést kíván fogyasztás előtt.

gazpacho_nectarina_1.jpg

Hozzávalók:

800 g barack (nektarin)

1 érett paradicsom

1 alma

1 gerezd fokhagyma

fél deci borecet (jerezi)

egy deci olívaolaj

só, bors

 

Elkészítés:

A paradicsom alját keresztben bevágjuk, forró vízbe dobjuk. Látni fogjuk, ahogy a vágás mentén a héj kezd elválni a paradicsom húsától, hideg víz alá tesszük és amint meg tudjuk fogni, lehúzzuk a héját. A paradicsomot feldaraboljuk.

A gyümölcsöt megmossuk, az almát apró kockákra szeleteljük. A barackot kettévágjuk és elválasztjuk a magjától. A nektarin héját nem szükséges lehúzni, de más, durvább héjú barackét igen. A fokhagymát összepréseljük. Egy edénybe tesszük a feldarabolt paradicsomot, almát, barackot, fokhagymát és botmixerrel pépesítjük. Lassan hozzáöntjük az olívaolajat és a borecetet és közben tovább keverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzunk, majd fogyasztásig a hűtőben tároljuk. Tálaláskor serrano sonkával, tökmaggal és pisztáciával díszíthetjük.

Vigyázat, igazi ízbomba. Nálam a hűtőből pillanatok alatt "elpárolog".

gazpacho_nectarina_3.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://latapita.blog.hu/api/trackback/id/tr717639014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása